KÉRDÉSE VAN? KATTINTSON IDE
info@ratox.hu
E-Mail
+36 30 216 1387
Telefon
H-9730, Kőszeg Hadik A. 21.
Cím

Fertőtlenítés

FERTŐTLENÍTÉSRE LENNE SZÜKSÉGE, SZAKKÉPZETT CÉGTŐL?


Fertőtlenítés

Fertőtlenítés minden olyan eljárás, amely az élő szervezetből ­ ún. fertőző forrásból ­ a külső környezetbe kikerült kórokozók elpusztítására, illetőleg fertőző képességük megszüntetésére irányul. A fertőtlenítés járványügyi végrehajtásának formái: A járványügyi fertőtlenítés végrehajtása - a járványügyi követelményektől függően, a hatályos Rendelet előírása szerint - különböző időszakokban és időtartamig történik.
Ennek megfelelően:

  • folyamatos-
  • záró- és
  • megelőző fertőtlenítést különböztetünk meg
Image

Folyamatos fertőtlenítés

A fertőtlenítésnek az a formája, amelyet a fertőző beteg szervezetéből folyamatosan vagy szakaszosan kikerülő kórokozók elpusztítása céljából a fertőzőképesség egész ideje alatt folyamatosan végezni kell.

Záró fertőtlenítés

Image

A fertőtlenítésnek az a formája, amely a fertőző beteg gyógyulása (elszállítása, halála) után a környezetében visszamaradt kórokozók elpusztítására szolgál. (A fertőzés veszélye a környezetnek megszűntnek csak a záró fertőtlenítés megtörténte után tekinthető.)

Megelőző fertőtlenítés

A fertőzés terjesztése szempontjából különösen veszélyes- jogszabályokban meghatározott - helyeknek, járműveknek, valamint anyagoknak és tárgyaknak megelőző célzattal történő fertőtlenítése, függetlenül attól, hogy az adott helyen és időben van-e fertőző beteg, vagy nincs.
Minden olyan helyiség, terület, anyag, tárgy, eszköz, amely a fertőző betegtől oly mértékben fertőződhetett, hogy a fertőzés terjesztésére alkalmas lehet. Úgyszintén a fertőző betegekkel együtt élő, vagy vele érintkezett olyan személyek kör, akik tőle fertőződhettek vagy fertőződhetnek.

Fertőtlenitő eljárások

  • fizikai (hőenergiával, pl. égetés, forralás, áramló gőz)
  • kémiai (antimikrobiális hatású kémiai anyagokkal)
  • kombinált (takarítás, mosogatás…)
  • speciális (bőrfertőtlenítés, fertőző hulladék…)
  • személyi (kézfertőtlenítés)
Image
fertőtlenítés, záró fertőtlenítés, rovarirtás, rágcsálóirtás, ágyi poloskairtás, csótányirtás, bolhairtás, darázsirtás, rovar csípés, vérszívó rovarok, légyirtás, szúnyogirtás, hangyairtás, egérirtás, patkányirtás, terménygázosítás, termény fertőtlenítés, Szombathely, Zalaegerszeg, Sopron, Sárvár, Celldömölk, Pápa, Körmend, Szentgotthárd, Kőszeg, Győr, Lenti,
logos31.png
© Copyright 2024 RA-TOX Kártevőirtó Vállalkozás. All Rights Reserved.

Search